miercuri, 24 august 2011

Ne vrem suveranitatea înapoi!



Comasarea alegerilor nu este decât expresia impotenţei unei clase politice debile, ruptă de oameni şi de realitate, incapabilă să dea ţării ăsteia cel mai mic proiect de viitor, care să merite susţinerea cuiva. Este doar o încercare de a se perpetua la putere, de a-şi proteja privilegiile, de a rămâne cuplată în continuare la ţâţa bugetului public.

Nu există decât o singură metodă de a scăpa de dobitocii ăştia: aceea de a nu-i vota! Ori nu mergem la vot, ori ne anulăm voturile! Fără voturile noastre ei nu există! Au uitat asta? Să le aducem aminte! Să-i desfiinţăm! Noi putem exista fără ei, ei nu pot exista fără voturile noastre! Dacă înţelegem acest lucru, elementar, ne putem schimba soarta! Dacă nu, vom continua să ne lăsăm călcaţi în picioare de tot felul de jeguri umane, cărora le-am dat pe mână destinul nostru.

Să ne luăm înapoi suveranitatea! Pe care nici măcar cretinul ăla de la Cotroceni n-o poate ceda nimănui, pentru că are nevoie de încuviinţarea noastră.  Noi suntem deţinătorii suveranităţii naţionale, nu el, nu boc, nu Ponta sau Antonescu. Noi, nu ei!

Ca să aibă votul nostru, trebuie să-l merite! Votul nu mai poate fi cumpărat! Nu au suficienţi bani pentru asta!  Să le-o spunem ferm şi apăsat: nu mai avem încredere în voi! Nu ne mai regăsim în voi! Nu vrem să ne mai conduceţi! Ori vă schimbaţi, ori pieriţi! Simplu!

2 comentarii:

cristi spunea...

Sunt perfect de acord că e o problemă gravă cu politicienii noştri, dar nu-s de acord cu soluţia propusă. De fapt cred că ce propuneţi este exact problema, nu soluţia. Pentru politicieni, cei care nu votează sau îşi anulează voturile sunt ca şi inexistenţi. E o mare iluzie că, văzând participarea la vot la 20%, politicienii noştri se vor ruşina şi vor pleca acasă. Mai rău, cei 20% care vor vota o vor face din cauza unor cadouri iar politicienii vor şti asta. Rezultatul va fi o clasă politică care arată mai rău decât asta de acum, pentru că da, se poate şi mai rău.

Ca să fie mai bine trebuie să mergem la vot, să încurajăm aspectele pozitive şi să sancţionăm comportamentul nedorit. E vorba de selecţie artificială, care poate face minuni, dar are nevoie de timp şi perseverenţă. Nu e neapărat necesar ca toţi votanţii să fie inteligenţi, educaţi şi cu gândire critică: sigur vor fi cam 20-30% idioţi dar asta e peste tot şi în orice epocă. Dar este necesar ca cei mai buni dintre români să nu se lase descurajaţi oricât de rău ar arăta situaţia acum. Ceea ce se întâmplă acum este că idioţii ăia 20-30% sunt în majoritate şi decid soarta tuturor fiindcă ceilalţi stau acasă şi aşteaptă să meargă democraţia fără participare. Iar politicienii sunt expresia acestor idioţi majoritari.

Revolta, mânia, indignarea sunt normale şi justificate însă nu trebuie să conducă la abandon şi apatie, ci la acţiune. Dictatura nu e o soluţie fiindcă dictatorul va fi întotdeauna un fel de Băsescu, iar democraţia nu are şanse fără participare. Dacă chiar ne vrem suveranitatea înapoi atunci va trebui să demonstrăm că nu se poate obţine un vot majoritar cu păcăleli ieftine, ci doar cu realizări. Va trebui să repetăm ce am făcut cu PNŢCD de mai multe ori.

Anonim spunea...

Despre ce vorbiti? Noi incepem sa pierdem pamantul, la propriu, 'in lumina calauzitoare a recomandarilor UE': http://www.ziaruldebacau.ro/ziarul/2011/08/26/revolta-la-secuieni-un-investitor-strain-ia-cu-japca-in-arenda-60-ha-de-teren.html

De fapt nu incepem, ca foarte mult e pierdut deja... Dac-ar face o statistica 'pe bune' cineva...

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...