luni, 22 august 2011

Zât, Cotoi!



PDL trăieşte triumfal ruşinea fără margini a "victoriei" de la Neamţ, în alegerile parţiale pentru Parlament. Le-a venit inima la loc! Sunt iar pe cai mari! Toţi liderii portocalii se reped acum să facă mişto de USL, să facă preziceri. Nu e cazul să se bucure!

Să mă explic. PDL considera ca şi pierdut acest loc de deputat. Singurul care avea ceva de demonstrat acolo, în Neamţ, era Pinalti. De fapt, aia n-a fost bătălia PDL, a fost bătălia lui Pinalti. Care a vrut să-şi securizeze viitorul. Vă mai amintiţi vizitele alea ale lui la DNA? Ei bine, ălea au fost combustibilul victoriei PDL de la Neamţ. Ăla, Rădulescu, nici nu s-a văzut, abstracţie făcând de pozele pe care le-au primit alegătorii în pungile cu pomeni electorale. Cred că mulţi din banii de campanie au fost banii personali ai lui Pinalti. Semnalul dat de el PDL a fost: "Eu sunt garanţia că PDL va câştiga la anu' tot ce poate fi câştigat aici! Eu sunt tăticul lor! Eu sunt jupânul judeţului!" Nu uitaţi că Pinalti era în tabăra BVB înainte de a fi chemat la DNA. După care e în mari tandreţuri şi cu madam Fâţ, şi cu Umilul Cur.

Această conjunctură specială nu poate, nu are cum se repeta la nivelul întregii ţări. Una e să ai doar un colegiu de care te poţi ocupa în linişte, poţi concentra toate forţele şi mijloacele, şi alta e o campanie la nivel naţional. Intervin şi alţi factori, campania la nivel naţional a partidelor, etc. Sigur, să nu-i uităm şi pe cei de la USL. Care au greşit într-o singură privinţă: că şi-au ales aiurea candidatul la Neamţ. Trebuie să înveţe lecţia asta, a selecţiei candidatului.

Cel mai drăguţ dintre toţi lăbarii portocalii e vechea noastră cunoştinţă, jupân Cotoa, care are o declaraţie halucinantă: " Putem spune ca Moldova a divortat definitiv si irevocabil de socialismul saraciei. Ani de zile, Moldova a fost tinuta in saracie si subdezvoltare pentru a putea fi un bazin electoral pentru partidele socialiste, pentru cei care vorbesc despre statul minimal(poate social, n.m. ,că portocaliii sunt cu statul minimal) pentru cei care cred ca a fi politician inseamna doar a promite mult si a da putin. Iata ca Moldova, in aceste conditii economico-sociale, a decis sa opteze pentru PDL".

Care va să zică moldovenii dau din mână vrabia statului social pe bricheta din pungă, că au nevoie de ea să-şi de foc, pentru că se plictisesc de atâta bunăstare, care vine de la Umilul Cur şi de la ciracii lui! Cât tupeu, câtă nesimţire, cât dispreţ! Iar moldovenii, şi nu doar ei, îşi merită soarta! Pentru că au făcut posibilă afirmarea unor astfel de imbecili în politică. Acum să suporte! Merită dispreţul cu care sunt trataţi de Cotoi şi alţii ca el!

PS: şi totuşi, Lăbăroiu nu are de gând să facă treaba pentru care este plătit? Azi a avut loc al treilea accident de muncă din ultima săptămână. Un mort şi un rănit. E cam mult şi pentru o ţară pentru România...

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...