vineri, 2 septembrie 2011

America, pa!



Dacă cineva poate scrie astea despre Generalul Izmenelor, de ce să ne mai mirăm că în două decenii SUA au trecut de la stadiul de hiper-putere la stadiul de bolnavul planetei? Citiţi şi vă cruciţi!

"Generalul în retragere cu patru stele, Gabriel Oprea, aduce know-how politic dar şi militar Ministerului Apărării Naţionale." Nu zău? Să moară pisica voastră electrocutată pe gardul buncărului ăla din Băneasa lui Popoviciu, de-i ziceţi ambasadă?

Un comentariu:

Nautilus spunea...

Din Adevărul (adică traducerea din ruseşte a lui... :D)

"360 de camioane pentru Pentagon

Uzina de la Braşov a fost susţinută, aproape în totalitate, în ultimii ani, de contractele de livrări către Departamentul American al Apărării.

Producătorul de camioane şi autobuze Roman Braşov s-a înscris la o nouă licitaţie organizată de Armata Statelor Unite ale Americii pentru achiziţia de autocamioane. SUA a devenit client fidel al societăţii braşovene, de ani buni, iar în noiembrie, Roman ar putea semna un nou contract cu armata americană pentru livrarea a 360 de autovehicule modificate pentru asalt ori transport trupe.

----------------

În total, mai mult de 600 de autovehicule ale uzinei din Roman au ajuns, până acum, în dotarea armatei americane. Din 2005, compania braşoveană a fost susţinută de către Guvernul SUA. Societatea braşoveană a intrat pe piaţa americană, de fapt, după ce a câştigat, o licitaţie organizată de Guvernul SUA, pentru dotarea forţelor armate din Irak. În 2005, trei sferturi din producţia de camioane de la Braşov a fost achiziţionată de Armata americană pentru 75 de milioane de dolari, în contextul în care valoarea producţiei totale a fost de 100 de milioane de dolari. Totodată, în 2009, Roman a încasat 96 de milioane de dolari din vânzarea a 500 de camioane."

http://www.adevarul.ro/locale/brasov/360_de_camioane_pentru_Pentagon_0_545945954.html

Acum, stând strâmb şi judecând drept, or fi camioanele DAC, pe care le cunoaşte oricine şi-a făcut serviciul militar în brava armată română, chiar nişte minuni ale tehnicii, superioare a tot ce poate produce industria americană, de au ajuns ei să cumpere de aici pe bani grei ÎNTREAGA PRODUCŢIE?...

Eu unul nu prea cred.

~Nautilus

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...