duminică, 9 octombrie 2011

Avem Albă ca Zăpada!



Mi s-a luat ditai bolovanul de pe inimă! Albă ca Zăpada s-a născut, ce-i drept cam verde-legionar: e Noua Republică(un calc după "The New Republic", deşi aia e revistă de centru-stânga). Ne-o anunţă solemn Lăbăroiu, într-o scrisoare uşor exaltată trimisă "născătorului", Mihai Neamţu, un pupincurist băsist, dotat, cum altfel, cu o sinecură de la stat, pe la institutul condus de Tismăneanu. 

M-a durut fix în cot de "Manualul de luptă" al Mişcării. Este o înşiruire de tâmpenii, care imită ceva din "Tea Party". De altminteri văd că PDL(pentru că nu cred să fiţi atât de naivi să credeţi că "spermatozoidul" n-a fost portocaliu) a bătut palma cu republicanii americani.

În fond, avem dovada că strategia PDL de câştigare a alegerilor funcţionează din plin: fragmentarea electoratului, prin multiplicarea ofertelor la "dreapta". Ideea o ştiţi: facem totul, numai să nu ia USL 50% plus unui din mandate. Este simplă, rudimentară chiar, dar funcţionează. Cu o condiţie: aceea ca USL să fie la fel de bleagă ca până acum. Pentru că dacă se radicalizează, mai ales la nivelul străzii(a nu se înţelege că e vorba despre mişcări de stradă, ci de mutarea acţiunii politice la nivelul cetăţeanului), astfel de construcţii fanteziste nu au cum prinde rădăcini, şi nu vor fragmenta decât electoratul portocaliu. 

USL n-a înţeles că trebuie să ocupe spaţiul mediatic şi cu altceva decât obişnuitele tâmpenii ale lui Vanghelie, Piedone, cu frustrările diverşilor potentaţi locali şi cu replici lipsite de vână la mârlăniile puterii. Nu a prezentat un proiect simplu şi pe înţelesul oamenilor. Nu a precizat poziţia faţă de tot felul de reforme promovate cu anasâna de putere.Şi în general nu prea pare o construcţie solidă şi funcţională. 

Asta e: avem Albă ca Zăpada, ce ne mai trebuie alternativă la guvernare?  

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...