duminică, 16 octombrie 2011

Ţara lui "După noi, potopul!"



Şerban Huidu a produs un grav accident de circulaţie, în urma căruia cel puţin doi oameni au murit. Accidentul este banal, tipic pentru cretinii cu SUV uri mari, şi ego pe măsură: Huidu a crezut că are dreptul să facă ce vrea pe şosea. A depăşit coloana, a intrat pe contra-sens, s-a ciocnit cu un Logan şi a băgat în mormânt doi oameni nevinovaţi. 

N-a înţeles nimic din ceea ce i s-a întâmplat, şi a avut destule accidente, a stat şi în comă, după accidentul de la schi.  Mai mult, după accident lua medicamente. Poate neuroleptice, nu ştiu. Oricum este de cercetat dacă avea dreptul să conducă, ţinând cont de medicamentele pe care le lua. Iar ca să pună capac la toate, Huidu avea cu el în maşină şi pe cei doi copii.

În România, pe şosele, bune-rele, se moare mai ales din prostie, inconştienţă, din ticăloşie. Or fi de vină şi viteza, şi starea drumurilor, dar dincolo de astea este dispreţul românului faţă de reguli. Dacă idiotul Huidu respecta regulile, nimic nu s-ar fi întâmplat. Era suficient să stea dracului în banca lui! Dar nu! El a depăşit într-o curbă fără vizibilitate, cu un carosabil umed, ningea. Maşina lui, un tanc de peste două tone, condusă agresiv, nu este tocmai un monument de stabilitate.

Mai e ceva: în egoismul lui, individul nu s-a gândit o clipă la câţi oameni depind de el, şi nu e vorba doar de familia lui. Este vorba de toţi cei care depind de emisiunea "Cronica cârcotaşilor", este vorba de familiile lor, ca să nu mai vorbim despre familiile victimelor. Dar noi nu suntem obişnuiţi să gândim aşa, pentru că nu avem conştiinţa responsabilităţii faţă de ceilalţi. Suntem ţara lui "După noi, potopul!"

7 comentarii:

coco spunea...

Mare dobitoc acest personaj. Nu inteleg de ce medicii l-au lasat sa mai conduca dupa ce si-a crapat capul anul trecut.

Doru spunea...

Agresivitate şi prostie tipică!
Vedetism rău înţeles şi greu de justificat ...

Karakas spunea...

Groaznic...exista ceva putred in acesti oameni si in acest sistem, care incurajeaza exhibitionismul. Caci asta fac toti nenorocitii care cred ca daca au bani si conduc masini scumpe, au si dreptul sa ia vietile altora. E in gena acestei natiuni sa insele? Sa nu respecte legea? Suntem o natie de fanfaroni?

Cred ca nu suntem singurii. Ginta latina e plina de asemenea fanfaroni. Dar si sistemul permite si incurajeaza asemenea pshihopati. E iibertate, dar nu e lege.

Fluieratorul spunea...

Deh, se grabea omu' sa ajunga la cina (am inteles ca are o casa in Predeal, si ca se ducea la Brasov sa ia cina)... Ca orice cocalar de Bucuresti care se da mare pe valea Prahovei, sau in acest caz, pe valea Timisului. Iertat sa fiu, dar "specia" asta ma calca rau de tot pe sistem... Bine ca am plecat la Sibiu, pina aici nu ajung astia. Nu inca...

Lasind opiniile personale de-o parte (as mai avea, ca nu sint tocmai un fan al lui Huidu), drumul de la Timisul de Jos are meteahna pe care o au drumurile in Romania, si anume este ingust, de numai doua benzi, cite una pe fiecare sens. Este si foarte serpuit, motiv pentru care chiar te saturi sa vezi linia continua, si numai cei care cunosc drumul asta foarte bine stiu unde se poate depasi in siguranta. Si pina sa se mai plinga cineva de starea drumurilor din Romania, de niste ani incoace DN1 in judetul Brasov este in foarte buna stare.
De conditiile meteo nu discut, sint normale pentru zona si pentru anotimp.

Am fost de zilioane de ori, ziua, noaptea, vara, iarna, pe drumul asta, cu soferi profesion isti (eu nu conduc), si stie tot prostul ca e sinucidere sa calci pedala mai mult de 50-60 km/h acolo; nu-mi aduc aminte exact daca sint semne de restrictie de viteza, cred ca sint.

Deci sa reiau: exact de aia nu conduc, pentru ca eu n-am reflexe grozave, si nu vreau sa ajung sa ma omoare vreun nebun. Sint prea multi inconstienti cu volanul in mina, unii dintre ei in masini de multi bani.

Vai de capul familiei aleia cu Logan-ul rosu. Imi pare foarte rau pentru ei, foarte foarte rau...

incognito spunea...

Dupa ce i s-a intamplat ce i s-a intamplat (ski-pom-cap) ma tem ca nu prea i-a mai ramas "cu ce sa inteleaga".

Dragos Bora spunea...

"Reconstruction" TAC anti speed TV ad

"Wipe off 5" TAC Anti Speed TV Ad

TAC Campaign - 20 year Anniversary retrospective montage "Everybody Hurts" music by REM

That year the toll was 776.
20 years on it has fallen to 303.
-------------------------------------------
There is still a long way to go.

Anonim spunea...

"Cretinii cu SUV-uri mari", "nenoricitii care au multi bani si masini scumpe", "cocalarii de Bucuresti" va saluta, dragi tovarasi invidiosi pe SUV-urile mari si banii altora! Sunt convins ca de fapt tot ce va doriti voi este sa aveti SUV-uri mari, bani multi si, de ce nu, sa fiti si voi macar confundati cu niste cocalari de Bucuresti.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...