marți, 15 noiembrie 2011

Mai e mult până departe...



Bine, Dumnezeu, din motive cunoscute doar de El, ne-a băgat ceva în traistă: am avut o producție agricolă nesperat de bună, raportată la starea reală a agriculturii românești  Fapt pentru care PIB a crescut ceva mai vioi în trimestrul trei al anului ăsta. "Găina" de la Palatul Victoria a început cotcodăceala, urmată de corul pupincuriştilor din presa portocalie. Cotcodacii trec prea ușor, când nu o ignoră, peste o altă veste: aceea că investiţiile străine au scăzut cu peste 54% față de anul trecut, care nici el n-a fost tocmai glorios în materie. 

Nu ştiu ce a dracului potriveală face ca în momentul anunţării veștii "minunate", leul s-o ia la vale. Sau nu e potriveală, ci realismul actorilor economici, care ştiu câte parale face "creșterea" PIB? Şi o serie de economişti români se exprimă pe marginea subiectului, cerând prudenţă. Este o creştere conjuncturală, şi mai e mult până departe... 

Acum, câte ceva şi despre bălmăjelile prezidenţiale de la TVR. Sunt perfect în trend: omul nostru le ştie pe toate, dă sfaturi în stânga şi în dreapta, pune note, mă rog, se poartă precum tatăl(vitreg) al naţiunii. Un tată uşor mirat că nu-i iubit, şi lăudătorii, deşi nu s-au împuţinat, sunt din ce în ce mai mult "boschetari", şi mai puţin "intelectuali". 

Lumea se miră că Pulimea Sa ştia de vreo şase luni de furtigaşurile de la Cluj. Păi, la ce i-a folosit că ştia? Dar mai ales la ce ne-a folosit nouă? Se mai miră lumea şi de felul în care rezultă, din spusele lui băsescu, relaţia sa cu Justiţia. Se miră degeaba! Pur şi simplu omul nostru face fix ce vrea în domeniu, fie direct, fie prin interpuşi, a se citi SRI şi alţii ca el. Dacă vrea pula lui să rămână Danel interimar la DNA până în iunie anul viitor, vrerea devine poruncă pentru ţară! Ce-i de neînţeles în asta? Doar trăim într-un stat de drept, într-un regim democratic, cu separaţia strictă a puterilor în stat! 

Cum spuneam, mai e mult până departe...  

2 comentarii:

Fluieratorul spunea...

Da, de mult e mult pina departe, si mai nou e tot mai mult.

Eu un singur cintec stiu astazi: 15 noiembrie 1987.

pacos spunea...

Aseara am vorbit cu un amic, agricultor, care-mi spunea ca n-a semanat mai nimic. Pentru ca n-a plouat de mai bine de doua luni. Si ca ar fi o cheltuiala inutila, pentru ca oricum cei care-au semanat cate ceva vor fi nevoiti sa-ntoarca brazdele in primavara. Asa ca, anul viitor, canci PIB.

@Fluieratorul
Inca mai stim. Da' putini. Explicabil, daca stai si te gandesti ca unii sunt gata sa taie indemnizatiile veteranilor de razboi si nimeni (sau aproape nimeni) nu riposteaza serios.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...