luni, 7 noiembrie 2011

O frecţie penibilă cu vorbe




Au descoperit şi ăia de la FT apa caldă! Anume că summitul G 20 a fost o frecţie penibilă cu vorbe la piciorul de lem al crizei! Doar că nu suflă un cuvânt despre cei care au provocat această criză, ci doar arată cu degetul spre impotenţa liderilot politici. Partea asta de critică am făcut-o eu vineri, şi o puteţi citi aici. Cum nu suflă un cuvânt despre sursele neputinţei statelor în a se adresa cauzelor şi consecinţelor crizei. Aşa, cu jumătăţi de adevăr, cu ocultarea unor realităţi, şi arătând cu degetul doar spre state, nu se va reuşi decât adâncirea crizei şi crearea unei mase critice de nemulţumiţi, care să dea naştere unei explozii sociale de proporţii.

În context, situaţia din Grecia e de-a dreptul parfum! Sigur, după demisia lui Papandreu Sarkozy poate răsufla uşurat, Franţa îşi va păstra ratingul triplu A, pentru că grecii vor împrumuta suficient încât să salveze băncile franceze şi germane, şi nu la calendele greceşti, ci în câteva zile. Şi madam Merkel răsuflă uşurată, pentru că şi bănci germane sunt în pom cu datoria greacă.

Ce se va întâmpla după asta cu Grecia? Cui îi pasă? După ce s-au salvat nesimţiţii, grecii să se descurce, treaba lor! Un singur lucru nu înţeleg: cum pot fi excluşi din UE. Că de ieşit din zona euro se va găsi o modalitate. 

Şi venim acum la temerile francezilor şi englezilor faţă de reunificarea Germaniei şi de consecinţele ei. Uite că au avut dreptate alde Mitterand şi Doamna de Fier! Iar Germania se comportă ca şi când ar vrea să demonstreze că n-a învăţat nimic din istoria ultimei sute şi ceva de ani. Dar e bine, şi-o să fie şi mai bine!

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...