luni, 12 decembrie 2011

Lăudatul, cât costă lăudatul?



Băi, ăştia de la SIE! Câţi bani costă statul român odele de slavă "produse" săptămânal de şobolanul ăla opărit care răspunde la numele de Tom Gallagher? Voi sunteţi proşti? De când un universitar, pe deasupra şi englez, cade cloşcă şi se apucă să laude de la el din cap PDL şi să-i tragă limbi în cur lui băsescu? De când atacă el opoziţia şi alte partide, după criteriul fidelităţii faţă de băsescu şi de PDL?  

"În ţări precum Italia sau Franţa, bine familiarizate cu asemenea coaliţii problematice, premieratul Boc s-ar fi încheiat de mult. Nu însă în România, unde şeful PDL se menţine în fruntea Guvernului de trei ani buni, ajungându-se între timp la Cabinetul Boc V. Partidul pare făcut din bambus - furtunile îl culcă uneori până la pământ, dar nu reuşesc să îl rupă. PDL a trecut peste disensiuni interne considerabile, normale de altfel într-un partid de guvernământ, reuşind să facă faţă neaşteptat de bine presiunilor din interior şi exterior. Formaţiunea şi-a demonstrat această forţă recent, cu ocazia alegerii lui Vasile Blaga în fruntea Senatului - acelaşi Blaga care în primăvară era adversarul cel mai redutabil al lui Emil Boc...

Cetăţenii României nu au voie să uite: votul uninominal rămâne unul dintre puţinele instrumente la îndemâna electoratului pentru a curăţa sistemul politic autohton de reţelele sale oligarhice. UDMR începe să aducă serios a avanpost sau chiar „cârtiţă" a USL în interiorul coaliţiei, fiind, după câte se vede, preocupată doar de salvgardarea partidocraţiei, de care cetăţenii României, indiferent de etnia lor, s-au săturat până peste cap. Stratagemele şi jocurile politice ale UDMR din ultimele luni au fost atât de abjecte, încât i-au distrus lui Kelemen Hunor şansa unui debut onorabil în calitate de lider. Şeful UDMR a ajuns, de-acum, în postura de „curvă politică" - termen la mare modă, zilele acestea, printre pesedişti.

Anul acesta, PDL a demonstrat anduranţă şi determinare. Nu suficientă şi nicidecum în toate aspectele - dar a făcut câţiva paşi importanţi în direcţia bună. Peste ani de zile, guvernarea Boc, în ciuda greşelilor ei, precum şi cel de-al doilea mandat prezidenţial al lui Traian Băsescu vor avea, probabil, parte de mai multă apreciere în manualele de istorie decât actualmente din partea populaţiei dezorientate."

Pentru asta v-au mărit ăia de la PDL bugetul? Lăudătorii costă tot mai mult? A trebuit să le indexaţi "atenţiile"? Voi nu mai aveţi pic de ruşine?

Precizare: nu voi publica, vă place sau nu, comentarii anti-semite. Aşa că, vă rog, procedaţi în consecinţă!

Un comentariu:

Arogantu' spunea...

"Voi nu mai aveţi pic de ruşine?"
E un cuvint in plus aici - 'mai' ...
In rest - asta-i tragedia lor, li s-a marit bugetul - nu si lefurile !
Si-atunci - ciupesc si ei cum pot ...
Asta imi aminteste un banc mai vechi.
Ce maninca romanii:
Dimineata - ceai.
La prinz - cumpot.
Seara - gem.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...