sâmbătă, 3 decembrie 2011

O porţie de ipocrizie


Cu riscul de a fi dezagreabil, sau chiar odios, mi se face scârbă când citesc "scrisoarea celor 133" personalităţi din cultură, artă şi sport, care-i cer lui băsescu să nu promulge "Legea câinilor vagabonzi". Aş fi aplaudat gestul lor, dacă înainte de scrisoarea asta semnau una care-i cerea lui băsescu să nu promulge Legea Asistenţei Sociale, unde e vorba, totuşi, de soarta a cel puţin un milion de oameni. Aşa, nu pot decât să le transmit dispreţul meu profund. Asta ca să fiu politicos.

Până când nu vom ajunge să ne pese de soarta semenilor noştri, grija faţă de câini e pură ipocrizie. Dragostea de animale trece prin dragostea faţă de oameni. Una fără alta nu merge.

Un comentariu:

Fluieratorul spunea...

As putea fi fara teama al 134-lea semnatar, doar ca din alte motive decit respectivii. Dupa opinia mea, nici legea eutanasierii ciinilor fara stapin si nici legea asistentei sociale in formele date nu sint necesare. Exista legi si reguli destule deja in aceste domenii. Ce fac politicienii introducind aceste legi "extremiste" este sa simplifice problema la alb-negru, pentru ca nu pot stapini sistemul. Ca si in atitea alte cazuri, nu exista nici un control care sa stavileasca hotia si impostura generalizate in aceste domenii (si in altele), si-atunci taiem de la radacina discutia, fara sa ne uitam la victimele colaterale.

Vor muri ciinii, dar nu sint ei vinovati de banii sifonati de la bugete pentru zilioanele de pretinse programe de sterilizare si pentru programele de adoptie din ultimii 20 de ani, care nu s-au desfasurat in fapt niciodata.

Vor suferi saracii si handicapatii autentici, si nu sint ei de vina pentru miile de pretinsi handicapati sau saraci care au luat pensii de la stat aiurea numai pentru ca au avut prieteni prin comisii sau au dat spagi. Atunci cind nu erau, ca la Sibiu, ei insisi membri in comisiile respective (nu mai stiu citi erau, vreo 130 de persoane din consiliul orasenesc daca nu ma insel. A scris presa...).

Asa ca vedeti dvs., de fapt statul roman ar trebui sa-si respecte propriile legi si sa functioneze organismele de control, si-atunci abuzurile invocate ca baza de necesitate pentru aceste noi legi s-ar imputina... Problema ciinilor a avut intotdeauna solutii ne-radicale. N-au avut bun simt cei care au pretins ca le aplica. Aia e.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...