sâmbătă, 10 decembrie 2011

Ruşinea de a fi bugetar



Curva aia cu aere feciorelnice, madam Fâţ de la Dezvoltare, care a pus pizda pe miliarde de euro de la Buget şi şi-a făcut averea din afaceri cu statul, acum fiind, la rândul ei, o...bugetară, îi îndeamnă pe tinerii din PDL să nu-şi facă o carieră în sectorul bugetar.

Se vede treaba că a fi medic, profesor, educator,  poliţist, militar, funcţionar public e de mare porc, o ruşine, ce mai! Să vinzi ciungă, prezervative, să faci cafele într-un stup de birouri, să vorbeşti până te ia dracu într-un call center, sau să sapi şanţuri pe coclauri e de mare cinste şi mândrie. Dar supremul ideal al tânărului privat trebuie să fie acela de a face afaceri bănoase cu...statul!

Dacă am mai avea sindicate, şi opoziţie, acum ar trebui să se pornească o avalanşă de proteste, pentru că demnitatea a sute de mii de oameni, care muncesc din greu pe salarii de nimic, a fost terfelită de o târfă ordinară. Cum să mai recrutezi oameni tineri, de calitate, în serviciile publice, când un ministru, un servitor al interesului public, cere tinerilor să nu-şi facă o carieră în domeniu? Unde s-a mai pomenit aşa ceva? 

Tupeul fufei este inimaginabil! Pur şi simplu te lasă fără replică! Ascultă, madam! Dacă tot crezi tu că e cazul de o remaniere, ia dă un exemplu, şi pune-te pe listă! Mai mult, rupe orice legătură cu PDL şi cu politica. Să vedem cum te descurci, fără puterea pe care ţi-o dă pixul, ăla pe care-l sugi, şi cu care semnezi contracte de zeci de milioane de euro pentru firmele de partid. Dă-ne un exemplu de reuşită în privat, fără conexiuni în politică. Şi după aia, dacă reuşeşti ceva, dă lecţii tinerilor, şi spune-le să nu-şi facă o carieră în serviciul public. Până atunci, sictir!   

5 comentarii:

Anonim spunea...

http://www.bbc.co.uk/news/world-us-canada-16122887

gheorghe fi atent la asta!!!!

Karakas spunea...

Emotionati de demostratiile opozitiei la Moscova, uitam sa dezbatem si sa intelegem ce se intimpla in partea noastra de lume, draga noastra zona "trans-atlantica". Putini inteleg ca simburele conflictului ce ia forma, este intre SUA si Germania, mai exact modul diferit in careliderii acestor tari vad problema interactiunii intre "pietele libere" si actiunea guvernamentala.

America crede ca orice guvern ar trebui sa fie preocupat de a asigura un tip de stabilitate care sa multumeasca investitorii, si in care sectorul financiar-bancar trebuie iertat de toate pacatele pina cind se produce aceasta dorita stabilitate. Germania, pe de cealalta parte, insista prin vocea lui Merkel ca institutiile financiar bancare trebuie controlate, ele nefiind demne de incredere, si ca acum e momentul ca bancherii sa plateasca pentru toate relele produse de ei.

O alta subtilitate ce reiese din evolutia complexa a evenimentelor, este ca Franta este o alta perdanta, chiar daca Sarkozy joaca rolul unui partener cu drepturi egale. O UE in care Germania poate sa isi convinga partenerii ca solutiile sale sunt universal aplicabile, este o lovitura atit pentru Franta, cit si pentru restul Europei.

Cu siguranta fiecare din noi are o anumita parere despre aceste evenimente ce se deruleaza cu repeziciune. Dar ce ma intriga pe mine este absenta alternativei, sau reducerii acesteia la tacere. Stinga europeana nu este reprezentata nici de liberalismul "imoral" american, care insista pe pragmatism si pe rolul dominator al pietelor in fata unor guverne care trebuie sa le fie vasale cu exlusivitate si sa ierte "greselile" bancherilor, dara fara sa ajute pe cei 99% afectati, nici de solutia "morala" a Germaniei, prin pedepsirea acelor segmente "smechere" ale pietii, recte sectorul financiar bancar, dar cuplate cu impunerea unor masuri severe de austeritate pentru 99%..

Anonim spunea...

Sunt bugetar intr-o institutie de 23 de oameni. Directorul meu e pedelist. Are pe mana unica masina a institutiei care -nu-i asa?- este a lui. Daca menesterul nu-i da bani de ulei prefera sa mearga pana crapa motorul, ca nu e treaba lui sa puna alt ulei. Urmeaza reparatia de 3000 de euro. Nu-l impresioneaza. Motorina pe care o arde in drumurile lui private prin tara nu conteaza. Mai "imprumuta" un laptop, un calculator mai pleaca in England la cate un curs misterios...
Inventarul institutiei, oamenii institutiei sunt la cheremul si la bunul lui plac, ca sa nu zic la p**a lui. Frazele favorite? "Eu nu opresc pe nimeni sa-si caute norocul in sectorul privat!" si "Vedeti ca in ianuarie vine Evaluarea" (adica judecata anuala a bugetarului, care spune daca esti bun, suficient sau insuficient in ochii stapanului, indiferent de ceea ce ai facut, faci sau presupui ca vei face.)
Daca plevusca gandeste asa, ce te mai miri de marea stiuca blonda, stapana iazului?

Anonim spunea...

Ay, Gheorghe, cata ipocrizie ai pus in articol!!

Pai cum, bre, de cand medicul, profesorul, educatorul sunt bugetari prin definitie? Pe lumea asta ei exista si fac performanta numai in institutiile bugetare sau cum?!

Dintre toate categoriile pe care le-ai scris tu acolo, numai functionarii publici sunt bugetari prin definitie. Restul sunt lucratori cu contract, fie la stat fie in mediul privat. De preferinta in a doua situatie, platiti de clientii lor, nu de noi toti, otova.

Asa ca, da, e o rusine sa fi bugetar. Asa ca d-na pe care o "lauzi" tu. Sau ca tine.

Anonim spunea...

Nu sunt sigur, dar am impresia ca fata dim poza e Ela Prodan. Daca nu gresesc, atunci e prea buna ca sa merite "cinstea" de a fi poza la articolul de aici. Sigur gasesti una cu Udrea autentica, cu sunculitele la vedere.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...