miercuri, 25 ianuarie 2012

UDMR face ochi dulci USL?



Se vede treaba că decizia Curţii Constituţionale a fost o surpriză totală pentru gaşca de la putere. Lui Ioan Oltean nu-i venea să creadă şi spunea că nu au un plan B, ceea ce mă face să cred că decizia a fost luată cu obişnuita majoritate "5-4", reprezentantul UDMR fiind cel care a stricat ploile lui băsescu şi boc. UDMR nu avea de câştigat din comasare, iar susţinerea legii a fost una condiţionată de păstrarea numărului actual de parlamentari şi a actualului sistem de vot, fix ce nu doreşte băsescu. Drept pentru care s-au asigurat că nu li se întâmplă vreun accident de parcurs. Conjunctura politică este de aşa natură încât nimic nu se mai poate schimba, normal sau prin asumare, în privinţa calendarului electoral şi a sistemului electoral.

Mi se pare mie, sau UDMR a început să facă ochi dulci USL?

2 comentarii:

Karakas spunea...

Nu mai terminam odata cu partidele astea etnice? Minoritatile au acum toate drepturile cerute de occident. La ce mai folosesc partidele astea etnice, in afara sa bage zizanie si sa urmareasca scopuri secesioniste?

Arogantu' spunea...

Nu cred ca este vorba de ochi dulci - este vorba doar de interes propriu al UDMR si, mai ales, al PD.
Au umblat zvonuri ca prin comasare nu numai ca NU vor mentine numarul de primari, dar chiar s-ar putea sa piarda masiv din cauza incarcaturii politice a votului.
Intr-adevar - USL ar fi avut ocazia sa-i toace pe candidatii PD (si UNPR si UDMR) marunt, marunt pe teme generale ale saraciei, somajului etc.
Iar la aceste atacuri nu ar fi putut raspunde cu 'da, v-au scazut veniturile - dar ia uitati-va ce parc/gondola/patinoar minunat v-am facut' !
Asa ca sa nu ne bucuram - nu le vor mai face comasate, dar e in avantajul lor !

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...