marți, 28 februarie 2012

Delaţiunea, ca preludiu la schimbare



Nu e de râs, dar nici nu pot fi ipocrit să spun că nu mă amuză valul de delaţiuni care se revarsă către cei de la Antena 3. Bate vânt de schimbare, şi limbile multora de prin ministere încep să se dezlege. Semn că sistemul de a guverna prin frică se duce dracului: unora nu le mai este frică, dau din casă, şi vor fi urmaţi de tot mai mulţi. Sigur, nu-s naiv să cred c-o fac dezinteresat: băieţii îşi construiesc poliţe de asigurare pentru momentul când vor veni "ceilalţi" la guvernare.

Antrenul şi distracţia atunci vor fi. Acum nu e decât un soi de preludiu. Bun şi ăsta, în loc de altceva. Dar te apucă frica, pentru că încep să se conture proporţiile jafului, şi ale dezastrului social al unei guvernări incompetente, corupte şi nesimţite. Şi nu sunt sigur că dezastrul poate fi limitat atât de repede şi de eficient. 

Dar situaţia asta spune multe şi despre noi, despre caracterul nostru, despre valori morale şi despre soliditatea lor, despre cât de demni suntem. Şi ce spune nu e de bine, dar deloc nu e de bine! Numai că nu ne pasă! Şi asta e de rău, pentru că de aici vin toate relele din societate...

Un comentariu:

ANONIMUS spunea...

Inceputul sfarsitului.Sper ca USL-ul ,sa nu faca nici un aranjament si chiar s-o faca,sa nu se tina de cuvant.Tradatorii sa fie reprimiti si apoi sa fie trecuti pe "tusa" pentru 7 ani.(SIC?).Toti hotii la pusacarie si "serviciile"primenite.Nici o problema.Sefimea trimisa la "manastire"ce-i mici deabea asteapta sa le vina randul.Armata simte deja'furnicaturi ,asa ca nu-i nici o problema.Daca nu se poate schimba numic rapid macar se v-a distra"bizonul"arucand cu chiftele la Rahova in portocalii."Hodie mihi, cras tibi" .

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...