joi, 15 martie 2012

Mi-e milă de maghiari!



O imbecilă de la RL, Sabina Fati, îmi explică de ce-i urăsc eu pe unguri: aşa am fost învăţat în cărţile de istorie, de profesori, dar mai ales fiindcă am fost manipulat ani de zile de televiziuni şi ziare, iar politicienii o fac dintr-un reflex aproape pavlovian, mizând pe faptul că în mod proproţional, cu cât vor fi mai naţionalişti, cu atât vor obţine mai multe voturi.

Problema e, cu mine şi cu marea majoritate a românilor, în numele cărora vorbeşte, fără niciun drept, vaca asta încălţată, că nu-i urâm pe unguri. Pentru că ne sunt indiferenţi. Pur şi simplu! O specie de ciudaţi, care nu poate trăi decât în ghetoul în care s-a închis, voluntar, care se visează stăpână pe o ţară pe care, oricât ar fi de bizar, n-au stăpânit-o nici atunci când credeau că o stăpânesc, care nu poate intra în dialog cu alte culturi şi civilizaţii, care-şi închipuie că e buricul lumii, şi totul se învârte în jurul ei. Pe ciudaţii ăştia nu ai de ce să-i urăşti: sunt infirmi! Cel mult îţi poate fi milă de ei. Sunt o specie pe cale de dispariţie, tocmai pentru că nu pot evolua, nu se pot adapta la realităţi în schimbare. Şi cu cât cer, şi primesc, mai multe privilegii, cu atât se apropie mai mult de dispariţie.

Nu-mi mai pasă de ei, pur şi simplu! Treaba lor ce fac. Vor separaţie, atunci să se separe. Ce-mi pasă mie că după ce termină o şcoală maghiarul nu-şi găseşte de lucru, pentru că nu ştie limba română? A fost alegerea lui, să suporte consecinţele! Ce-mi pasă mie că Harghita şi Covasna vor fi ocolite de toată lumea, turişti, investitori, că nu se mai stabileşte niciun român acolo? Vor să moară de foame? Foarte bine! E alegerea lor! Statul cu coada sus costă!

E comică zbaterea celor care vor să demonizeze "naţionalismul" românesc, admirând pe faţă naţionalismul extrem al maghiarilor, pe care îl vor imitat de români. Ar fi ultima prostie pe care ar face-o românii. Naţionalismul maghiar nu este de urmat. Este toxic! 

Dragoste cu de-a sila nu se face! Nu vor să convieţuiască aici, cu românii? Încă o dată: treaba lor! Facă ce vor! Practic, nu mai există graniţe în Europa. Şi ei vor să tragă graniţe în jurul HarCov? Perfect! Să stea acolo, ca la grădina zoologică: o rezervaţie de Ev Mediu într-o lume post-modernă. Un avertisment pentru toţi cei care nu vor să iasă din capcana identitară, care cred că viitorul este o veşnică întoarcere în trecut. Nu românii pierd, maghiarii pierd. Şi, sincer, nu-mi pasă!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Specie de ciudati... Ghetou... Infirmi... Te-ai cam infierbantat, prietene Gheorghe, pentru niste oameni care iti sunt indiferenti. Sa fie oare teama ca aia inca mai cred in cuvinte uitate ca traditie, solidaritate, educatie? Si nu vorbesc de politicenii lor care au ajuns mai rau ca ai nostri. Nu cumva vrei chiar tu sa-i strangi intr-un ghetou? Stii ca n-are HarCovul unguri cati tigani are Romanica? Dar pe astia din urma nu-i simti, ca-s chiar in curtea ta! Ca locuitor al mandrului oras care e pe cale sa-si primeasca primul liceu tiganesc, eu te-as sfatui sa te mai gandesti...

ANONIMUS spunea...

Din pacate nimeni nu invata din istorie.Din pacate multi invata minciuni in loc de istorie.Din pacate toti sunt in stare sa-ti explice ce bine este pentru altii.Nimeni nu se gandeste ce a-i zice, daca cineva ti-ar spune acel-as lucru.Si frica si neincrederea,si imposibilitatea de a se impaca cu o relitate pe care n-o poti schimba.Cand vezi ce poti gandi ,despre Ungaria si Sarbia.Si.......

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...