joi, 29 martie 2012

O labă de stat!



Dacă mai trebuia o dovadă de cretinism a statului român, în frunte cu Parchetul General, povestea de azi, de la Otopeni, e bomboana pe colivă! Povestea e simplă: un chinez este oprit să plece din ţară, pe motiv că în valiza lui s-a găsit un picior de om, de fapt, laba piciorului. Evident, cei care s-au "remarcat" sunt vigilenţii de la brigada anti-tero a SRI. Un scandal imens, Poliţie, Parchet, comunicate de presă, tocşoaie, băgători în seamă. După ce cretinii au umplut ecranele televizoarelor, s-au emis tone de opinii, s-au bătut câmpii, ni se spune: "pardon! Laba e de urs! Chinezul nostru e un gurmand, şi-a cumpărat laba de la un restaurant vânătoresc din Bucureşti, s-o pape în Italia, unde stă şi are un restaurant." Asta e, ghinion de neşansă!

În loc să declanşeze tot circul, "organili" puteau aştepta să se pronunţe un medic, că e el veterinar sau uman. Dar, la dracu! Cât de tâmpit să fii să confunzi o labă umană cu una de urs, mai ales că aia era jupuită? 

Dar povestea asta, vezi şi articolul din EvZ, este produsul gândirii în clişee: "Chinez, deci cadavre tranşate şi puse în valiză, deci vinovat! Să-l belim!"  Asta spune mult despre incultura noastră, despre felul în care ne raportăm la ceilalţi. Şi aş pomeni aici şi fapta unor români din Italia, care au băgat în comă ireversibilă un profesor universitar italian, în vârstă de 81 de ani, care i-a surprins când îi jefuiau casa. Violenţa lor animalică i-a înspăimântat pe italieni. Cei patru n-au dat doi bani pe viaţa "babalâcului", l-au executat fără să clipească. 

Şi cum să n-o facă ăia patru, dacă până şi şeful statului nu dă doi bani pe viaţa românilor, îi asmute pe tineri împotriva bătrânilor, îşi bate joc de oameni de cultură, de profesori universitari, de medici, de oricine are o vagă legătură cu cartea.

Criza României a ajuns preponderent morală, toate relele ni se trag acum din lipsa valorilor, înlocuite de bani. Cine are bani, îşi poate cumpăra o funcţie în stat, un loc în parlament, îşi poate cumpăra o diplomă, statut social. Cine nu are, ori moare, ori dă în cap altora, pentru a avea bani! E lumea lui care pe care. E România lui băsescu...

Un comentariu:

Radu Humor spunea...

De abia ilustrația e mortala ! Sa-i facă o labă și organului ăsta !
Labagii naibii :mrgreen:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...