marți, 20 martie 2012

Raţa geto-dacă şi coaliţia guvernamentală



Pe vremea Prea Împuşcatului circula o poezea, parodie la Păunescu(fie-i ţărâna uşoară!): "E ager vânătorul/Ocheşte şi doboară/Dar raţa geto-dacă/Şi moartă tot mai zboară/O ţine în aer dragostea de ţară!" Mi-am adus aminte de ea urmărind circul aprobării percheziţiei şi reţinerii lui Boldea. Pur şi simplu coaliţia guvernamentală NU EXISTĂ! Este o ficţiune. Din momentul în care Opoziţia şi-a luat băgăjelul şi i-a lăsat singuri pe portocalii, în Parlament nu s-a mai votat nimic! Singurele legi "aprobate" sunt cele trecute prin aprobare tacită.

Azi coaliţia nu şi-a strâns ciracii, deci nu a avut cvorum în Camera Deputaţilor, şi atunci Opoziţia a asigurat cvorumul. Acum se votează, dar asta nu contează. Contează faptul că România este condusă de o ficţiune! 

Ce dracu îi ţine pe ăştia de la putere laolaltă? Să nu-mi spuneţi că dragostea de ţară! Iar ciolanul e o explicaţie mult prea facilă. Există limite şi în corupţie! Oricum, nu cred că există o ţară cât de cât zdravănă la morală şi la democraţie care să se împace cu o situaţie practic imposibilă. Numai în România acest lucru nu este valabil. Cui îi pasă de ce se întâmplă în Parlament, când avem zi de zi spectacol dat de circul "Trei Coceni" şi de clovnul băse?

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...