miercuri, 7 martie 2012

Să facem ceva, tovarăşi!


Guvernanţii şi-au făcut datoria!

Aflat sub presiune, după incidentul oribil de luni, ministrul de interne nu găseşte ceva mai inteligent de făcut decât să-l schimbe pe şeful Poliţiei Capitalei. Care era şef de nici un an. Aşadar, vânătoarea de ţapi ispăşitori a mai făcut o victimă. Acum, cât rezolvă asta din problemele Poliţiei, este o altă problemă. Care trebuie discutată, pentru că ÎNTOTDEAUNA un trofeu de ţap ispăşitor lasă lucrurile aşa cum erau înainte de să se producă pocinogul. Ţapul ispăşitor ţine loc de analiză de sistem. Or, acum, mai mult ca oricând, este nevoie de o analiză de sistem, pentru a vedea care sunt efectele reformei "Igaş", o reformă absolut tembelă, care are aer de răzbunare pentru cimilitura aia: "Ieşi afară, javră ordinară!" 

Înţeleg că individul care a făcut măcelul de luni fusese invitat la Poliţie, pentru a fi audiat, după ce soţia lui depusese plângere împotriva lui. Pot să mă gândesc la faptul că, în mintea nebunului, invitaţia la Poliţie a fost factorul declanşator?  Pot! Ce înseamnă "Poliţia nu şi-a făcut datoria?" Înţeleg că prin lege, drepturile poliţiştilor, în cazuri de violenţă conjugală, sunt drastic limitate. ce ar fi trebuit să facă? Să stea după nebun? Dar ştiau că este nebun? Există obligaţia medicilor să comunice date din dosarele medicale poliţiştilor? Ştiau medicii că nebunul are armă? avea el obligaţia să declare, la internare, că are armă letală? Nu ştiu. Dar nu putem să acţionăm doar pentru a da satisfacţie unei prese aflată în călduri, care abordează problema prosteşte, doar de dragul de a-şi arăta muşchii.

Poliţia Capitalei are un deficit de 1100 de cadre. Este enorm! Eu nu am mai văzut poliţişti pe stradă de câteva luni bune. La 50 de metri de un sediu al SRI, în plin centru al Capitalei, nişte unii au spart o maşină, la cel mai brutal mod cu putinţă, pentru nimic, practic. Şi e doar ultimul dintre multele cazuri de acest fel. Centrul Capitalei a fost luat în posesie de hoarde de ţigani, care au distrus deja afacerile câtorva magazine, ca să nu mai vorbesc despre tâlhării, spargeri de locuinţe, furtigaşuri. 

Vorbim de management defectuos? Păi, fraţilor, Ministerul de interne a avut până acum şase miniştri în trei ani! la fel, şi la conducerile diverselor eşaloane, la centru şi în judeţe, e moara dracilor! Şefii sunt schimaţi precum ciorapii! Şi atunci, de unde performanţă managerială? De unde autoritate? De unde profesionalism? Fraţilor, la Interne a fost ministru Igaş! ce dracu vreţi mai mult? 

Ministerul ăsta trebuie desfiinţat! Administraţia trebuie despărţită de Poliţie. Ministerul de Interne trebuie să fie doar despre poliţie, jandarmi, evidenţa populaţiei, poliţie de frontieră, ISU. Apropo de evidenţa populaţiei şi eliberarea paşapoartelor şi a permiselor de conducere: a scăzut, sau a crescut corupţia, de când se ocupă administraţia locală de acest domeniu? Costă mai mult, sau mai puţin? 

Oricum ar fi, pe termen scurt şi mediu, lucrurile se vor înrăutăţi în domeniul ordinii şi siguranţei publice, din aceste motive, din motive de ordin financiar şi instituţional. Şi pentru asta proştilor trebuie să li se arate trofee de ţap ispăşitor...  

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...