luni, 12 martie 2012

Se ascute lupta de clasă în UDMR!



Laszlo Tokes a demisionat din UDMR, aruncând anatema asupra fostului său partid(să-i zicem aşa, deşi UDMR e orice, numai partid nu), pe care îl acuză de toate relele posibile: că vrea să ia gâtul ANI, că-i persecută pe bieţii procurori de la DNA(?!), că nu se pronunţă ferm împotriva proiectului Roşia Montană, că România nu a fost primită în Schengen, din cauza corupţiei. Şi, în general, e supărat pentru că există UDMR. 

Acum, ca unu care a beneficiat din plin de pe urma apartenenţei la UDMR, Tokes este un nerecunoscător. Cu atât mai mult cu cât demisia sa are legătură cu nou înfiinţatul Partid Popular al Maghiarilor din Transilvania. Pe care îl păstoreşte, pe post de bibilou în vitrină! 

Sincer, mă bucur! Poate aşa scăpăm de UDMR, şi, în general, de partidele etnice pe post de arbitru la guvernare. Au şantajat cum au vrut până acum, au obţinut aproape tot ce-au vrut, maghiarii din România nu mai au, practic, nimic în comun cu majoritatea. Acum vor să spargă şi puţinele facultăţi unde ungurii mai auzeau româna.

Sigur, n-o să ne fie moale, dacă nici UDMR, nici PPMT nu intră în Parlament. O să fie un vaiet, de o să credem că ne-am întors în 1990! Dar nu-i nimic! Dacă suntem inteligenţi, putem gestiona problema asta. Pentru că maghiarii merită o lecţie. Există limite în toate. Când vor învăţa asta, vor redeveni parteneri politici valabili. Până atunci puţină umilinţă nu le strică liderilor maghiari. Dar deloc! 

Un comentariu:

ANONIMUS spunea...

Fac pariu ca dupa locale,o sa inventeze maghiarii ceva si o sa se salveze.Nu au in nici un caz , vocatie de sinucigasi politici.In fata primejdiei de a nu intra in parlament fac orice indiferent de idei deosebite o alianta pentru a intra in parlament.Desi ar merita sa stea o tura pe laterala.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...