vineri, 13 aprilie 2012

Mori! Şi nu învia!



Prieteni, presa românească, pe hârtie şi pe net, a devenit de necitit. Este un uriaş eşec, managerial şi editorial, deopotrivă. Ştim cu toţii de ce am ajuns aici: lăcomia proprietarilor de ziare, care şi-au plătit de tot rahatul angajaţii(pe cei mai mulţi, pentru că unii, vezi Turturică sau Turceascu, au câştigat şi câştigă bani cu roaba, ce-i drept, degeaba), calitatea tot mai proastă a şcolilor de jurnalism, alungarea vechilor jurnalişti, care aveau şira spinării, angajarea unora dispuşi la orice, numai să nu moară de foame, transformarea jurnalelor în oficine de propagandă politică, tabloidizarea imbecilă, şi lista de motive e lungă.

Aşadar, e cazul să constatăm decesul presei româneşti. Şi să ne rugăm-sau să ne dorim, dacă suntem atei-să nu se întâmple vreo minune şi să reînvie. Nu e cazul! Iar dacă avem noroc, poate, cine ştie, vom asista la construirea unei noi prese, eliberată de servituţi politice şi economice(asta nu înseamnă că nu trebuie să nu facă profit, dar să-l facă fără a abdica de la principii şi de la etica jurnalistică, de la datoria servirii interesului public), şi cu adevărat profesionistă. Dar să nu se construiască pe ruinele actualei prese. Pe acest teren nu va creşte nimic! 

Un comentariu:

ciprian teodorescu spunea...

aveti dreptate suta la suta si fiecare din noi poate argumenta macar cu vreun exemplu.din pacate pentru vietile noastre,tabloidizarea a murdarit ,moral vorbind,societatea noastra.de aia suntem cum suntem.
Pasti Fericit va doresc

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...