vineri, 3 august 2012

Cât e de mare căcatul în care ne scăldăm?




Să-i explice cineva Pulimii Sale că or fi valabile doar listele electorale permanente, dar fără datele suplimentare din alte surse: INS, CNAS, etc, nu se putea demonstra că listele ălea sunt orice, numai surse fiabile nu. În loc să se dea cocoş, ameninţând în stânga şi în dreapta, ar fi bine să tacă spăşit, pentru că a patronat cel mai mare dezastru administrativ al deceniului.

Văd că există credinţa tălâmbă a multora că tehnologia poate înlocui omul. Nu e adevărat! Degeaba facem baze de date, dacă ele nu sunt administrate corect. Şi administrarea o fac oamenii, nu maşinile. Peste tot în lume odată cu introducerea computerelor în administraţie, a crescut numărul birocraţilor. Că nu-i mai vedem la ghişee, mă rog, e de discutat. Dar sigur sunt mulţi care se ocupă de alimentarea cu date a computerelor. 

Or, noi nu avem suficienţi funcţionari pregătiţi pentru gestionarea bazelor de date. Degeaba cumpărăm tehnică de calcul şi programe, dacă avem tot mai puţini oameni capabili să le folosească. Sigur, multe dintre aceste baze de date nu se pupă, programele nu sunt interoperabile, e un haos administrativ total. 

De fapt, sistemului birocratic românesc îi lipseşte coerenţa, pentru că nimeni nu-l ţine în mână. Un astfel de sistem trebuie pus sub comandă unică, trebuie să aibă o arhitectură unică, şi fiecare beneficiar să-şi introducă şi să-şi ia din sistem datele pentru care este autorizat de domeniul său de interes. 

Idioţii care găsesc soluţii la toate problemele în "autonomie" şi în "descentralizare" au acum ocazia să vadă ce înseamnă asta. Fiecare zice că şi-a făcut treaba, şi aruncă pisica moartă în curtea "celorlalţi", care nu şi-au făcut-o. Şi de răspuns nu răspunde nimeni. 

Criza asta este benefică. Măcar ne spune cât e de mare căcatul în care ne scăldăm. Şi, de voie, de nevoie, suntem condamnaţi să ieşim din el, dacă vrem să mai avem un stat aproape funcţional. Sper că am înţeles această lecţie...


Asta e în loc de concluzie pentru postarea de mai sus: 



2 comentarii:

Fluieratorul spunea...

Am mai spus, nu se poate face reforma administrativa daca nu stii ce vrei sa faci, nu stii ce scop ai si nu stii cu ce oameni si ce calificari s-o faci. De-aia a fost reforma tot timpul o vorba goala, si va fi si in continuare, pentruca in afara de parti-pri-uri si incompetenta galagioasa nu se vede nimic altceva in zona de interes in zilele astea. Se vede incompetenta prezenta a legiuitorilor si administratorilor tarii, si cea trecuta, incremenita si plina de gauri si erori ca un schweitzer. Romania nu este in stare sa se guverneze, si in momente in care sint necesare logica si finetze gindirii, acest lucru este vizibil. Incompetenti care au facut scoli politice si administrative pe dincolo, care de fapt s-au dus boi si s-au intors vaci, combinati cu resturi comunistoide care n-au in cap nici o idee si interpretare proprii. Incompetenti cu diplome si ifose, de toate virstele. Infioratoare revelatie, imi spune ca n-am la ce sa ma astept din nici o parte, ca la noi la virf nimeni nu stie ce face. Ce penibil!

ANONIMUS spunea...

Ghiujul scelerat cunostea in amanunt toata situatia administrativa a Romaniei precum Ceausescu.Cand a fost ciuruit, pe biroul, lui s-a gasit situatia cantitatii de grane care a crescut la 60 de milioane de tone.Batranul stia exact ca era de 16 milioane de tone .Si Basescu stia exact situatia dar a incurajat pe Boc si Ungureanu,plus toti primarii pentru a insela UE apropos de banii care trebuiau primiti si numarul de consilieri din orase ,ma tem ca la sate sau in micile orase nu sa prea folosit aceasta metoda pentruca toti se cunosteau si stiau numarul de locuitori ca n-or fi fost idioti.Guvernul Ponta nu poate fi invinovatit dupa cateva luni de activitate DlUngureanu care habar nu avea de administratie a semnat ca "primarul".Acest scandal care o sa apara n-o sa fie pe placul UE care vede ca "Camaradul Basescu "a incercat sa fure UE.Ca astia nici sa foloseasca aceasta "furaciune" n-au fost in stare, arata neprofesionismul lui Boc si a Guvernelor de ministri ageamii care n-aveau habar de ce faceau.Basescu nu sa gandit ce o sa se intample cu cvorumul lui "peste"la care a insistat crezand ca poate fi salvat.Indiferent ce se intampla UE nu cred ca tolereaza pe cineva care fura.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...