marți, 14 august 2012

Democraţia controlată, varianta băsistă

Oameni buni, ăştia de la CCR au înnebunit! Validarea sau invalidarea unui rezultat sunt una şi aceeaşi acţiune: se constată dacă s-au îndeplinit sau nu condiţiile cerute de lege pentru asta. Şi atunci cum poate exista o majoritate de un tip pentru validare(6-3) şi o alta pentru invalidare(5-4)? Chiar îşi bat joc de inteligenţa noastră? De votul nostru?

Dacă se ajunge la aşa ceva, CCR trebuie desfiinţată! Şi-a pierdut raţiunea de a fi. Este doar un instrument de putere al lui traian băsescu. A depăşit orice limită a servilismului. Nu poţi inventa reguli după cum îi e interesul lui băsescu, trecând peste Constituţie şi peste lege.

Este un spectacol jalnic, spectacolul democraţiei controlate. Democraţie care are girul UE şi al SUA. Două entităţi care se vor confrunta cu o virulentă contestare, după ce au umilit public România, după ce s-au situat partizan şi dispreţuitor de partea lui băsescu, în ciuda unui vot masiv de respingere a acestuia. Am tot pomenit de anii '60 şi de reacţia naţionalistă a PCR, care a dus la plecarea trupelor sovietice, la respingerea planului Valev şi a hegemoniei Moscovei în CAER şi în Tratatul de la Varşovia. Nu spun că istoria se repetă. Dar consecinţe sigur vor fi. Euro-scepticism în creştere, anti-americanism explicit. Asta e: inevitabilul proces de maturizare a modului în care ne raportăm la cele două entităţi. Doar că victimă va fi şi încrederea în democraţie.

Vor urma cel puţin doi ani extrem de urâţi, chiar dacă USL câştigă alegerile şi formează guvernul. băsescu va continua să fie fermentul disoluţiei încrederii în democraţie. Cu legitimitatea la pământ, contestat ca niciodată, se va impune doar prin forţă. Răspunsul societăţii va fi unul în aceeaşi manieră, adică tot în forţă. Urmează creşterea neliniştii şi chiar a violenţei sociale. Mai mult, violenţa va fi, în ochii multora, un instrument legitim pentru atingerea unor obiective de natură politică, economică şi socială. Suntem pe muchie...

PS: să le spună cineva ălora de la Procuratură că şi dacă descoperă cinci sau zece mii de voturi multiple(deşi după cele câteva zeci de persoane interogate de Parchet şi de DNA, cifra este muuuult mai mică!), asta nu schimbă cu nimic rezultatul alegerilor: 5000 de voturi multiple înseamnă circa 0,06% din total, 10.000 de voturi multiple, 0,12% din total. Adică ZERO!  

  

2 comentarii:

Anonim spunea...

Nenica, astia se joaca cu noi(scuzati cacofonia)…sa-i fereasca D-zeu sa iesim in strada nu 7,5 milioane ci macar 2…ori nu sunt constienti de tavalug, ori isi bat joc pana la capat…repet, sa-i fereasca D-zeu…zboara de la chior in jos tot…impreuna cu mosii si babele de la CCR.

Karakas spunea...

Imperiul se va asigura ca, daca nu va mai fi Basescu, va avea papusa lor cu care sa se joace de-a Romania. Ea se numeste cred MRU.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...