miercuri, 14 noiembrie 2012

Republica Securistă România

 
 
 
O declarație bizară a lui MRU, care schimbă perspectiva asupra unor evenimente din politica românească. ”Dacă serviciile secrete s-ar amesteca în politică, Crin Antonescu n-ar mai fi om politic.” De fapt, MRU, de a cărui inteligență mă îndoiesc tot mai mult, face o trimitere la declarațiile mai contondente ale lui Antonescu la adresa americanilor și la a câtorva lideri europeni, cam a celor pe care îi pupa în cur MRU, ca să nu ne ascundem după deget. Eu îl înțeleg pe MRU, are și el niște obligații față de sponsori. Dar și față de cei care îi plătesc vaca Kobe și pomezile.
 
Ei bine, despre obligațiile față de cetățenii români nu putem spune prea multe de bine, în ceea ce-l privește pe MRU.  Poate vine și vremea când cineva va avea curajul să-l prezinte românilor pe adevăratul MRU. Până atunci e o problemă mult mai simplă de rezolvat: există o obligație, chiar dacă adoptată tacit, ca șefii serviciilor de informații să se țină departe de politica partizană și să nu candideze la nicio demnitate publică eligibilă timp de cinci ani. Motivele mi se par evidente.
 
Simpla sa prezență în politică, întâi ca premier, apoi ca și co/decident în ARD înseamnă un amestec al serviciilor secrete în viața politică. M-am cam săturat de aluzii. Dacă MRU știe ceva care poate pune la îndoială onestitatea lui Crin Antonescu, dacă este considerat de servicii drept un risc la adresa securității naționale, s-o spună. Nu să profite de ce știu, pentru a-l șantaja, când va fi președinte, spre pildă.
 
MRU este ipocrit când se referă la așa-zisul control civil asupra seviciilor de informații. Care pur și simplu nu există. Este o glumă proastă, o impostură, o mizerie. Serviciile de informații chiar trebuie să se retragă din politică, pentru că au făcut destul rău. Dacă sunt oameni politici care servesc alte interese, ei bine, este obligatoriu ca serviciile să vorbească. Nu să tacă, și să facă jocuri dincolo de lege.
 
Bine, sunt eu naiv. Oricum nu se va întâmpla nimic. Dar visez să nu mai trăiesc într-un stat în care securismul face legea... 

Un comentariu:

ANONIMUS spunea...

Ca MRU nu are inteligenta ceruta de un lider politic a fost
usor de sesizat dupa figura, vorba filmului de desene animate
ucrainian in care apare un tip numit "inteleptul" care are o butelcuta si un pahar
si care tine in gura apa.Asta la toate intrebarile dadea din cap aprobator sau nu .Cand inghitea lua imediat un gat de apa.Din clipa cand MRU a inghitit apa si a inceput sa graiasca s-a observat ca "regele este gol.Desi un infatuat si caraghios de solemn si cu un discurs pretios si "radical" s-a dat in stampa pentruca din pacate "savantul"are mari lacune,habar n-are de logica,nu este in stare sa inteleaga situatia cu viteza necesara,nu are simtul umorului si nici bunul simt pe langa faptul ca face "confusii grave"nici propietatea cuvintelor nu e la inaltimea cerintelor, sensul lor fiind grav interpretata. Cu alte cuvinte "belferul"e mai gaunos decat" sweitarul " semantica ne fiind partea tare a d-sale, crescand in cariera, pe baza partidului comunist si a rezervei de cadre a UTC-ului.Cu alte cuvinte nu m-a feresc s-o spun ca este un prost gongoric cu o autostima cu mult mai mare decat numarul la IQ.Departe de mine de al face idiot , este un mediocru zelos,care nu v-a face o cariera de lider ci una subalterna fiind un gretos arivist, plecat marimilor , obraznic si agasant cu cei mici.Ideea ca un personaj ajunge sus daca perie pe toata lumea si ii frecventeaza cu grija ,arata ce "insecta"este MRU(vezi ca Ponta nu se duce la zile onomastice si de nastere,si de accea nu va devine Prim Ministru)O tempora, o mores.Idea prostului ca numai cei pe care tine mana serviciile sunt in frunte, este atat de infipta in cap incat nu sesizeaza ca nu e chiar asa.Ca sefii serviciilor vor incerca de fiecare data sa fie de folos unui politician si sa inculeze ideia ca acestia sunt indispensabili ,este de inteles,dar nu toti se lasa dusi si altii lasa pe prosti sa spere ca au succes.Depinde de inteligenta si caracterul omului.Dl Ponta si Antonescu sunt niste oameni pe cat de inteligenti pa atat de intransigenti si abili de a tine situatia in echilibru.MRU este un securist ascultator care nu are vreo idee de a face ceva de capul lui .Intrebarea idioata si credinta de nestramutat ca politica fara acordul serviciilor este adanc bagata-n capul nebinemobilat al domnului MRU arata cat de meschin este.Dl.Culda cu biletelele,urmarirea tuturor politicienilor telefonic sau ambiental,aparitia sceleratului si lansarea public despre lucruri care nu puteau sa fie cunoscute decat de servicii, despre dusmanii politici.Numarul urias de urmariri telefonice ,este destul pentru un om dotat mediu intelectual si cu un IQ decent sa inteleaga ,dar nu in cazul Dl-ui MRU,saracul.Vad ca fac "totul" ca sceleratul si ARD-eiul vopsit , sa zboare din istorie, catre puscariile pe care le vor popula ,gratie justitiei ce va fii.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...