duminică, 8 decembrie 2013

Războiul transatlantic: bătălia de la Pungești



M-am săturat de cretinismele de la Pungești ca de mere acre. Protestele de acolo nu aiu nimic în comun cu democrația, libertatea, ecologia, cu sfânta proprietate privată. Nu, este expresia condensată a unei bătălii cu mize economice enorme, între UE, respectiv Germania, adevăratul conducător al adunăturii de rațe șchioape care o alcătuiesc, și americani. Miza războiului? Complicat de spus în câteva cuvinte. Dar să zicem că UE nu este tocmai fericită din cauza faptului că noii membri din Est, trecând peste capul stăpânilor de la Bruxelles, au făcut din țările lor un soi de cap de pod pentru americani, care astfel trec peste tot felul de bariere protecționiste ridicate de UE în calea americanilor, și nu numai împotriva lor.
 
Gazele de șist, exploatate de americani, ar intra grav în concurență cu gazele vândute de europeni aici(toate distribuțiile de gaze din Est sunt controlate în general de nemți și de francezi), lipsindu-i pe europeni de profituri uriașe, făcute din condei. La noi și gazele rusești ne sunt vândute de nemți, iar gazele proprii de OMV sau de Gaz de France.
 
Ia să vedem noi: cine finanțează masiv ONG urile implicate în proteste și în caftelile cu jandarmii: rușii, sau europenii, recte nemții, francezii sau olandezii? Sigur, nu e cușer să-i arăți cu deștu pe ”europeni”. Dar nici să te faci că plouă, și să-i faci pe ruși vinovați de organizarea manifestațiilor, numai pentru că ești la mâna birocraților de la Bruxelles, nu e cușer. Pentru că nimeni nu mai înțelege nimic. 
 
Bătălia de la Pungești este expresia gradului de inepție la care a ajuns o construcție, UE, în care am crezut și cred. Dar, încăpută pe mâna unor mediocri aroganți și cu ochii numai după bani, proiectul european a luat-o grav pe arătură. Să arunci țări întregi într-un soi de război civil, vezi Ucraina, și, într-un fel și România, pentru simplul motiv că tu, lider european, habar nu mai ai de realități, și vrei să-ți pupe picioarele în semn de recunoștință pentru că-ți aruncă un os de la masa bogaților, este pură demență. Cum demență a fost ”circulara” prin care eram avertizați în legătură cu vizita premierului chinez.
 
Nu, la Pungești nu este sindromul ”nu ne vindem țara!” Acolo se luptă europenii cu americanii, iar noi suntem prinși între ei. Și noi plătim pentru hachițele lor. Știu și eu, poate ne trezim și-i trimitem în pizda mamelor lor pe toți...

4 comentarii:

Traznea spunea...

,,Acolo se luptă europenii cu americanii, iar noi suntem prinși între ei. Și noi plătim pentru hachițele lor.''

Pai nu asa se intimpla de cel putin un secol ?! Partea distractiva este ca iar vom fi in izmene.

Scrie opinia ta spunea...

Corect!


S'or bate europenii cu americanii pe gazele de sist, insa ce batalie e intre romani la prohabu' licuriciului!

La licuriciu' mai mic de tip evropean-borhot dam Stat de Drepti si Justitie Indcependenta Basista. Multumim Domnului Barroso pentru tot ce a facut pentru Romania!

La licuriciu' american e si mai sweet (ca nu degeaba i se zice black sugar), dam gaze de sist si aur pe cianura si cutremure/poluare, ca pe ala il intereseaza gozura si nu gargara de Bruxelles.
Multumiri Ghitzansteinilor si Domnului Biden pt vizita!



Anonim spunea...

Sunteti rai. Cand savurati un McMici la McDonalds, nu simtiti cum unchiul Sam va mangaie cu mana pe crestet cand ii desfaceti virtual slitul?!

Anonim spunea...

Daca n-ai fi un lingau usl-ist, daca ai avea constiinta impacata si gandire libera, daca n-ai fi partizanul motanului basinos pentru o ciorba... poate ca ai sanctiona ce se intampla in ultimele zile in Romania.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...