miercuri, 26 martie 2014

Lupta de clasă 2.0



Mă bucur pentru Mircea Diaconu, dar mai ales pentru reacția cetățenilor care au semnat pentru el. Asistăm la o reacție populară împotriva unui sistem ticăloșit. Este, practic, o revoltă anti-băsescu și o sancțiune dată sistemului ticăloșit și instituțiilor sale. Atât ANI, cât și DNA, au devenit instituții totalitare, puse în slujba unor scopuri private. Iar oamenii nu mai suportă asta. 

Este un avertisment pentru întreaga clasă politică, nu doar pentru tabăra băsistă. Lumea nu mai suportă mizeria politică, și dacă actualii politicieni nu ascultă vocea oamenilor, vor fi măturați de valul nemulțumirii populare. Când la Madrid iese pe stradă un milion de oameni, pentru a pune la zid întreaga clasă politică, e cazul să se schimbe ceva. Pentru că nu se știe câte milioane vor fi mâine la Paris, Londra, Roma, Atena sau Berlin. A face comparații cu EuroMaidanul nu are rost. Ăia de la Kiev erau doar niște instrumente în slujba unor interese care nu au nimic în comun cu interesele ucrainenilor. Adevărata revoltă din Ucraina abia de acum încolo vine. 

Ne place sau nu, lupta de clasă se întoarce. După 1989 bogații lumii au crezut că e momentul unei revanșe împotriva celor care trăiesc din muncă. Deținătorii de capital au făcut tot ce au putut-și au putut!-să destructureze clasa muncitoare și partidele ei. Dar au mers și mai departe, și au destructurat și clasa de mijloc. Eroare fatală. Pentru că acum se naște o nouă clasă, clasa populară-pe care nu Partidul Popular European o reprezintă!- mai întinsă, numeric vorbind, decât vechea clasă muncitoare, nouă clasă care nu se mai simte reprezentată de nimeni. Este însă radical anti-sistem. Deocamdată este confuză, ideologic vorbind. Dar și ideologia care s-o reprezinte pare a fi în durerile facerii. 

Mie, personal, îmi este tot mai frică de cecitatea actualilor lideri politici și a așa zișilor ”intelectuali publici”, care nu fac nimic pentru a schimba lucrurile. Mizeria lor morală merge mână în mână cu lăcomia capitalului, care crede că e Dumnezeu, și poate face orice vrea, oricui. 

Oamenii au început să-și piardă răbdarea cu ei. Violența socială este mai prezentă ca oricând. Și ce e mai rău abia acum vine. Totul este instabil în lume, conflictele între țări se acutizează, instabilitatea internă crește. Orice este posibil. Dar nu orice este bun pentru umanitate.

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...