joi, 24 aprilie 2014

Imperiul amenințător



Cu riscul de a fi taxat drept anti-american(e plină țara de idioți, așa că...), trebuie spus clar un lucru: noi am așteptat investiții americane, și am primit obiele americane. ”Investițiile americane” sunt un mit. Singurul lucru în care investesc concret americanii sunt bazele militare. Restul investițiilor sunt mijloace de jaf, prin intermediul monedei lor, dolarul, care domină, deocamdată, lumea finanțelor. Investiții concrete, care să ducă la crearea de locuri de muncă, n-o să vedeți de la ei. De la alții, da. Americanii golesc de substanță multe economii, pe care le colonizează cu dolarul. Iar banii americani mai degrabă distrug locuri de muncă, decent plătite, prin intermediul condițiilor absurde ale FMI, unul dintre principalele sale instrumente de dominare a lumii, alături de dolar.

SUA au ajuns un imperiu militarist, care nu poate supraviețui decât jefuindu-și posesiunile. Nu confundați SUA de acum cu acelea din anii 40-50. Acele State Unite, care au făcut lumea să renască, după război, nu  mai există. Națiunea binevoitoare s-a metamorfozat, a devenit națiunea amenințătoare. 

Dacă în anii 50 dominația americană era dorită, și acceptată, acum este urâtă, și începe să fie respinsă, sub diverse forme. Puterea absolută din ultimii treizeci și mai bine de ani a corupt absolut lidershipul american. Washingtonul nu mai înțelege lumea, nu mai acceptă diferențele. În locul Cominternului stalinist, avem un soi de Internațională Liberală( liberalism în sens  reaganian), la fel de totalitară, în esența ei, ca și stalinismul. Când nu mai înțelegi lumea, vrei s-o transformi în ceva cunoscut. Lumea nu se va transforma după chipul și asemănarea SUA. 

Reacția americană la crizele identitare și la reacțiile de respingere, generate de poziția ei, va fi tot mai violentă. Pentru că SUA nu mai conving, ci doar domină. Ce se va întâmpla în cazul Rusiei este pilduitor. În mintea unor demenți de la Washington planul este distrugerea Federației Ruse, impunerea în fruntea bucăților rezultate(după model iugoslav) a unor slugi ale SUA. Concomitent se desfășoară o acțiune de ”înconjurare” a Chinei, vezi și vizita lui Obama în Asia, unde sunt vizitate doar țări supuse americanilor, unde este încurajată confruntarea cu China. 

Ne așteaptă o perioadă de gravă instabilitate la nivel global. Și eventuala victorie americană-care ar avea un preț uriaș-va fi cea mai proastă veste pentru umanitate. Ar fi scufundarea definitivă în totalitarism. Pentru că, de fapt, toate problemele vin din faptul că SUA au încetat să mai fie o democrație., Și lucrul ăsta nu are cum fi schimbat decât de americani. Din păcate, americanii nu pot schimba nimic. Puterea nu le mai aparține de mult. Lor nu le-a rămas decât un ritual golit de conținut: mersul la urne. Nu sunt singurii, ce-i drept, care nu mai dispun de puterea de decizie. Dar națiunea lor este aceea care poate face-și face!-cel mai mult rău umanității. Dar cui îi pasă de asta?

Un comentariu:

ThinkAgainRO spunea...

Felicitări! Foarte bună analiza și din păcate extrem de exactă!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...