marți, 27 mai 2014

Dacă avem noroc...



Știu, luna asta nu am mai scris pe blog. Sincer, nu prea au fost multe de spus, deși am trecut printr-o campanie electorală. Ceea ce aveam de spus despre Europa și despre viitorul ei am cam spus. Și din păcate am avut dreptate în ce am spus. Schimbarea nu are cum să se petreacă, atâta vreme cât una votăm și alta decid o mână de derbedei, care își bate joc de tot, servind interese care nu au nimic în comun cu interesul cetățenilor.

Acum ni se tot arată pisica ”extremismului”. Nu, UKIP și FN nu au cum schimba prea multe la Bruxelles. Mai rău decât existența deputaților lor în PE este Consiliul European, o instituție opacă, profund nedemocratică, unde ce spune Germania este sfânt. Acolo se va decide cine va conduce Comisia Europeană, și ce se va întâmpla în următorii cinci ani cu viața noastră. 

Dominația PPE este un poericol infinit mai mare decât fanfaronadele liderului UKIP sau neo-gaullismul FN. PPE a devenit o mafie politică, este o adunătură profund coruptă, care a golit de conținut democrația în UE. Dovadă ultima ”achiziție” a PPE, PNL. Este incredibil gestul lui Crin Antonescu, care, fără mandat din partea partidului, a semnat vinerea trecută afilierea la PPE. Repet și aici ce am scris pe FB prietenilor din PNL:

” Prieteni liberali! Vouă nu v-a mai rămas nicio fărâmă de demnitate? Vă vinde Antonescu voturile cui vrea pula lui? Ce sunteți voi? Cum acceptați să vă scuipe între ochi un om care vă tratează ca pe niște gunoaie? Partidul nu trebuia să știe că el a semnat vinerea trecută afilierea la PPE? Cine i-a dat mandat s-o facă? Asta ați vrut: să vă afiliați celor care s-au pișat pe votul vostru în iulie 2012? Vă reamintesc: până și în PCR exista ”democrație internă de partid”. Lucrurile se discutau. Erau și oameni care cârâiau. La voi cum de e umanitatea asta? Strâns uniți în jurul Iubitului Conducător? De ce? De ce meritau cei din ALDE afrontul ăsta? 

Oricum ar fi, cred că mulți veți avea probleme când vă uitați în oglindă. Aici nu e vorba nici de Ponta, nici de băsescu, de Udrea sau de altcineva. Este vorba de liberalism și de viitorul PNL. Voi nu aveți nicio responsabilitate? Mai gândiți-vă!”

Urmează și alte episoade absolut grețoase: băsescu va decide în numele învinșilor din România, și va vota cum vrea PPE și madam Merkel. Practic, duce PPE zestrea de voturi a ”dreptei”, adică PDL+PMP+PNL+UDMR. Astfel, speră el, PPE îi va oferi un post în conducerea partidului, care să-i ofere imunitate în fața justiției din România. Voința cetățenilor a ajuns marfă pe taraba acestor derbedei care ne conduc. 

Văd că pentru unii rata mare a absenteismului vine ca o surpriză, iar cetățenii sunt certați că nu trec pe la urne. De ce ar face asta cetățenii? Pentru a da legitimitate derbedeilor? Pentru a vedea cum le sunt ignorate interesele, cum deciziile liderilor europeni adâncesc sărăcia și polarizarea socială, sărăcia, excluderea, cum drepturile și libertățile le sunt restrânse unele după altele? 

Din păcate nu putem fi optimiști. Nu, tot răul nu va fi spre mai bine, ci doar și spre mai mult rău. Și asta dacă avem noroc...

Un comentariu:

Fluieratorul spunea...

Din pacate nici dinspre celelalte directii (politice) nu vine vreo lumina. Cit despre PSD cu Ponta in frunte, nu-mi fac iluzii. Astia sint toti niste pedelei, basesti si nastasi mai mici. Toti vor sa urce piramida puterii ca sa fie sus, cu piinea si cutitul in mina. Cazul Iliescu a fost exceptia. Mai sint si alte exceptii, cam cite degete are o mina, si restul e tacere.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...