luni, 14 iulie 2014

Reducerea CAS, între cadou pentru patroni și obiect al manipulării electorale




Cum știți, sunt dintre aceia care a criticat și critică ferm cadourile făcute de Guvern patronilor, în detrimentul angajaților. Ca atare, știind și cum funcționează economia, nu-mi fac iluzia că reducerea CAS schimbă mare lucru în atitudinea ”investitorilor” față de muncă și de plata ei. Pot pune pariu că, așa cum ”flexibilizarea” Codului Muncii-care a avut un singur scop, neplata compensațiilor către cei disponibilizați colectiv din sistemul privat, pentru a accelera viteza de circulație a ”capitalului nomad”-n-a creat măcar un singur loc de muncă, nici asta nu va genera noi locuri de muncă. Cel mult va accelera o parte a consumului, dacă banii lăsați ”investitorilor”-nu puțini-vor ajunge și pe la angajați. E drept, ea duce și la scăderea costurilor statului cu angajații săi. 

Deficitul Bugetului Asigurărilor Sociale este o realitate, și el va crește. Întrebarea ”de unde se acoperă?” este cât se poate de firească și de legitimă. Dar nu băsescu este cel care trebuie s-o pună. Și nici nu este treaba lui să se opună acestei măsuri. Este o decizie politică, și ea va fi decontată politic de majoritatea guvernamentală la alegeri, pentru că așa funcționează lucrurile într-o democrație. băsescu nu are drept de veto în deciziile Parlamentului, pentru că altminteri anulăm democrația și principiul separației puterilor în stat. Acum oricum funcționăm într-o logică totalitară, în care un om omniscient și omnipotent decide ce e bine și ce e rău, și se așează deasupra națiunii, ca un soi de părinte al ei. Oricum băsescu manipulează subiectul din motive electorale, ca și Ponta, de altfel.  

Nu mă mai obosesc să spun că PSD are orice culoare politică, numai de stânga, nu. Despre dreapta nu mai are rost să vorbesc. Este o caricatură penibilă, și se comportă ca o muscă beată, fără cap!

Oricum ar fi, tot clasele populare o iau peste bot din cauza mizeriei numită ”politică” în România.

Un comentariu:

Anonim spunea...

s-a facut si in vest iar rezultatele sint cunoscute:
cresterea somajului a saraciei si a numarului de milionari.
germania anunta prin centrul lor de statistica ca 8 mil de locuitori nu-si permit suficienta mincare nici macar fiecare a doua zi.
prin decizia asta romania n-a facut altceva decit sa aplice decit ordinele vestului. romanii primesc ce-au cerut iar despre aceste lucruri au stiut si ieri ca si astazi ce se spunea in anii 70 la europa libera. traiul din vise si inchipuiri este periculos.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...