sâmbătă, 19 septembrie 2015

O execuție în stil mafiot



Graba cu care ”Sistemul” vrea să-l lichideze pe Ponta poate avea legătură cu venirea noului ambasador american la București. Care trebuie să-l găsească pe micuț tuns, ras, frezat. Că dacă nu, cine știe ce idei îi vin yankeului. Să nu uităm că Maior și-a luat deja postul în primire. Și sigur poate trage niște sfori în favoarea lui Ponta.

De unde convingerea mea că lichidarea grabnică a lui Ponta este o afacere pur românească. Asta cu ”ne cer partenerii noștri să facem curățenie” e doar așa, de decor. O justificare pentru multe ticăloșii făcute în ultimii ani de indivizi profund corupți, din servicii, din Parchete, din diverse tribunale. O gașcă pusă pe jefuit România, care se ascunde în spatele ”luptei anti-corupție”, făcând politicul țap ispășitor pentru toate relele societății românești. Și cum suntem un popor de căcat, care n-ar gândi cu capul lui nici să-l pici cu ceară, le ține șmecheria. Că unii de pe la ”ambasade” le fac jocul, asta nu este decât dovada că, dacă investești cu cap banii furați de la stat, ai și acoperirea unora pe care tâmpiții îi consideră trimișii Marilor Licurici în păduchioasa asta de provincie, gata să ne scape de Cel Viclean. De fapt, își salvează portofelele.

De asta nu veți vedea nimic semnificativ nici în dosarul Microsoft, nici în cel EADS, nici în ASTRA și nici în cazul fregatelor. Pentru că părtași la corupție au fost oficiali ai respectivelor state, foarte probabil cu locul de muncă real prin diverse servicii. Care și-au făcut un alt plan de pensii decât cel oferit de statele lor.

Cât o privește pe Kovesi, e doar o mediocră frustrată, pe care ăia de la SRI, care fac profile psihologice, au citit-o foarte bine, și o manipulează apăsând pe butoanele frustrărilor, dându-i senzația că toți se tem de ea, procurorul venit din curul întunecat al unei provincii, și ajunsă peste noapte Procurorul General al României, pentru singurul merit că e înaltă.

Așa că ne vom distra. Doar că lichidarea unui premier al unei țări membră a NATO și a UE, de către o grupare de tip mafiot, din politică, din servicii și din justiție, este un fapt de o mare gravitate. Care nu va rămâne fără urmări. Extrem de grave. Că nici ăia de afară n-ar fi tâmpiți. Că belești pe niște unii din politică, nicio pagubă. Când distrugi un sistem instituțional, și instaurezi haosul administrativ, aduci atingere interesului ansamblului. Și cu asta nu glumește nimeni.

Un comentariu:

Anonim spunea...

În general sunt de acord cu ideile postate şi cu modul de gândire liberal corectat prin anumite măsuri sociale.Totuşi, la ultima parte a articolului îmi permit să am ceva reticenţe.Ceea ce trăim în zilele astea sunt tocmai rodul lichidării unor preşedinţi şi premieri şi moduri de guvernare Cu grave consecinţe umanitare,şi chiar dacă acele regiuni nu fac parte din U.E. sau N.A.T.O. Situaţia devine disperată tocmai din pricina unora care,cică,n-ar fi tâmpiţi!Oare?

Tocmai că în lumea de azi,foamea după profitul maximizat bazat pe investiţii minimale,a devenit motto-ul de baza,dar în cazul acesta nu doar al unor multinaţionale hrăpăreţe,ci ca o parte principala din politică externă a unor state destul de puternice că să impună prin forţă,delaţiune,amestec grosolano-grobian în cadrul procesului justitional de pe plaiurile vizate(cu recomandări de genul:S-o păstraţi pe Kovesi,că-i cea mai bună,remember??),cumpărare de conştiinţe decizionale(faza cu "lovitură de stat" de la referend!!) etc.
Concluzia mea este că să nu ne bazăm pe vreo mare capacitate cognitiv-democratică a respectivilor ci să ne pregătim de ce e mai rău!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...