marți, 31 mai 2016

O strategie de guvernare scelerată


Strategia de guvernare a Binomului este rudimentară, dar eficiență, în acest stadiu: prin acțiuni de forță, cu cât mai violente și mai abuzive, cu atât mai bine, se induc teamă și nesiguranță în întreg corpul social. Important este ca nimeni să nu se simtă în siguranță: politicieni, funcționari publici, medici, profesori, avocați, întreprinzători, simpli cetățeni. Absolut nimeni să nu creadă că nu-i poate veni rândul, chiar dacă n-a făcut nimic. Măreția dreptului găsește oricui o vină, la nevoie. De altminteri modificările aprobate de Guvern, prin OUG, consfințesc anularea prezumției de nevinovăție și înlocuirea ei cu prezumția de vinovăție.
Pentru asta este nevoie de spectacolul zilnic al arestărilor, perchezițiilor, descinderilor cu mascați, audierilor la DNA și Piticot(altă instituție care o ia pe urmele DNA), a scurgerii de informații, adesea fabricate, în presă, a folosirii canalelor media pentru distrugerea unor personalități din toate mediile sociale, care ar putea fi lideri puternici, deci ar putea constitui puncte de rezistență împotriva acestor abuzuri.
Pe măsură ce teama se risipește, aceste acțiuni vor deveni tot mai dese și mai violente. Oricât de sofisticate ar fi mijloacele de analiză ale SRI, fără de care această strategie nu ar funcționa, ele nu pot anticipa corect reacția corpului social, pentru că nu poți determina care este limita suportabilității lui în cazul abuzurilor și violenței instituționalizate. Un semn că este așa îl reprezintă așa-zisa ”creștere a încrederii în DNA și SRI”, care combat ”corupția”. Ar fi de văzut care este scorul real, după cazul Condrea. După care mai discutăm.
Una peste alta, se apropie momentul în care sistemul fie se resetează, și își schimbă modul de a acționa, fie crapă. Și dacă va crăpa, nimănui dintre cei care au imaginat această strategie scelerată a fricii și a abuzurilor, a încălcării drepturilor și libertăților constituționale, nu-i va fi bine.

Un comentariu:

cozubas spunea...

Daca se intampla ca sistemul sa crape,sustinatorii si liderii romani al acestui sistem nu vor da socoteala nici macar cu o indispozitie afectiva individuala,cu un inconfort moral,cu o adiere de rusine intima, afectiva, ca reactie a constiintei proprii.Acesti oameni nu mai au nimic uman in ei,sunt deja o alta specie... Nu mai vorbim de incriminare si punere sub acuzare pentru teribila culpa de-a fi distrus propria tara constient,in cardasie cu dusmanii ei.Acesti romani au dubla cetatenie si isi vor lua talpasita cu familiile si averile lor .Si nici macar asa nu vom scapa de ei, dupa un timp vom auzi o "puternica dezidenta din diaspora"si dupa ce oamenii ramasi in tara vor fi muncit si sacrificat suficient incat sa existe din nou ce spolia ciclul se va relua... Asta-i soarta noastra pur si simplu...!!!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...