miercuri, 13 iulie 2016

Stalinismul tehnocrat de rit european


Individul care dă azi un interviu HoitNews, pe tema revoltelor din pușcării(era să scriu cimitire!) este fostul șef al Administrației Penitenciarelor din România, acum EXPERT în penitenciare în programe europene. Adică individul care a contribuit, printre alții, la generarea situației explozive din acest moment. Și ce găsește drept explicație sceleratul ăsta?

Rep: In ,mai multe penitenciare din Romania, de la Iasi, Constanta si Botosani, detinutii s-au revoltat acuzand conditiile proaste de detentie. De ce credeti ca s-a ajuns aici? 

Sorin Dumitrascu: S-a ajuns aici din cauza presiunii mediatice create de trusturi mass-media patronate sau finantate de actuali detinuti. Este de notorietate ca inaintea acestor reactii ale detinutilor au fost adevarate campanii mediatice pe tema situatiei penitenciarelor, si crearea unei asteptari in randul detinutilor referitoare la o potentiala amnistie si gratiere. Este adevarat ca este nevoie de imbunatatirea conditiilor din penitenciare, atat pentru detinuti cat si pentru personal. Daca insa motivul protestelor ar fi conditiile de detentie, actiunile de distrugere si incendiere nu sunt un argument in acest sens. Dimpotriva.

Rep: A jucat campania dusa de doua televiziuni de stiri vreun rol?
 
SD: Campania dusa de cele doua televiziuni impreuna cu celelalte componenete din trusturile media pe care le reprezinta are un rol important in provocarea acestor revolte si se dovedeste in fiecare zi ca prin mediatizarea excesiva este urmarita extinderea la nivelul intregului penitenciar. Situatiile sunt prezentate tendentios si unilateral, si fosti detinuti sunt prezentati pe post de repere morale si experti in sistemul penitenciar. Ori, nici instigatori ai unor actiuni de masa care au dus la distrugeri si traume psihice si fizice majore, si nici condamnati pentru infractiuni cu daune de zeci de milioane de euro nu pot avea aceasta calitate.”

Deci pentru ăsta, înalt funcționar al statului(apropo, cine l-a selectat, l-a pregătit și l-a pus acolo n-ar trebui să dea niște explicații, alături de dobitoc, pentru ceea ce se întâmplă în pușcării?), nu mizeria din închisori e problema, problema o reprezintă presa, care dezvăluie această mizerie. Evident, până la urmă Voiculescu e vinovat. Singur. El, miniștrii justiției,sistemul judiciar, n-au nicio vină. Vinovați sunt deținuții, care nu vor să moară dracului în liniște! Iar acum omul este expert în domeniu, lingându-și deștele înmuiate în banii europeni destinați îmbunătățirii situației deținuților. 

Este evident că statul, prin ministrul Justiției și prin aparatul de propagandă deținut de servicii ne vinde imaginea unui non-eveniment: deținuții n-au a se plânge de situație, care este mai bună ca oricând, și dacă n-ar fi televiziunile infractorilor, ar fi și mai bine. Acest stat poate fi definit drept criminal. Faptul că stalinismul gândirii și acțiunii unor indivizi precum ticălosul ăsta este vopsit în europenism nu are cum schimba esența sa criminală. 


Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...