luni, 16 noiembrie 2015

”Să ne luăm suveranitatea înapoi!”




Ca să înțelegeți ce ne așteaptă: Parlamentul European este un fel de pielea pulii, în raport cu Comisia Europeană. Un spanac decorativ. Participă, dar nu se bagă. Știu, unii au să-mi sară în cap. Dar așa este. Practic, controlul Parlamentului de la Bruxelles asupra Executivului, a Comisiei Europene, este extrem de firav, și pe teme marginale. Iar ca lucrurile să fie și mai grave, Comisia Europeană are și ea un stăpân, Consiliul European, un super-executiv, format din șefii de stat și de guvern ai celor 28. Peste ei domnește ”președintele Europei”. Asta în teorie. Că în practică totul este dominat de Germania. 

Cioloș cu modelul ăsta a venit. Pur și simplu va ignora Parlamentul. Care și așa este fragilizat de campania deșănțată de demonizare a lui. Citiți cu atenție așa-zisul program de guvernare. Care este o totală negare a funcționării democratice a României, o anulare a prevederilor constituționale în materie de raporturi între instituții. România nu-și va schimba sistemul politic, evoluând spre o republică prezidențială. Nu, se va transforma într-o republică birocratică de rit bruxellez.  În fond, ce control au cetățenii europeni asupra monstrului birocratic de la Bruxelles? Niciuna! Asta justifică interesul tot mai scăzut față de Europa, de politica europeană, de cetățenia europeană. 

Treceți peste limbajul meu. Este o formă de manifestare a frustrării față de sărăcia dezbaterii publice de la noi. Care nu atinge niciuna dintre temele esențiale pentru viitorul nostru. 

Nu-l condamn pe Cameron, deși este un populist fără margini, și un șantajist ordinar în raport cu Uniunea Europeană. Dar în multe puncte nemulțumirile lui sunt întemeiate. Este nevoie de o reformă DEMOCRATICĂ a Uniunii Europene. În care să se pună serios problema definirii limitelor transferului de suveranitate între statele naționale și birocrația de la Bruxelles. Democrația înseamnă să respecți suveranitatea poporului. 

Nu am glumit cu deviza ”Să ne luăm suveranitatea înapoi!” Este exact ce vor TOATE națiunile europene. Asta nu înseamnă destrămarea Uniunii, ci punerea sub control a birocrației, care a ucis proiectul european, transformându-l într-un totalitarism de sorginte fascistă. 

De asta guvernul condus de Cioloș trebuie să fie respins în Parlament. Respingerea lui ar fi o victorie a democrației. Nu se va întâmpla nimic dacă un birocrat sinistru și mărginit NU va fi premierul României. Este nevoie de un premier politic, care să formeze un guvern politic, asumat de o majoritate politică. Strada are rostul ei. Dar nu poți renunța la suveranitatea poporului și la democrație, pentru că niște unii hăulesc prin oraș câteva ore. 

Ceata aia de moluște lașe din Parlament, strânse cu ușa de DNA, și șantajate de SRI, ar putea avea măcar un moment de demnitate, care i-ar spăla toate păcatele, respingând farsa tragică a ”Guvernului pe Cadavre”. Dacă nu o fac, legitimează revenirea la totalitarism. Și de aici înainte totul este posibil...     

Un comentariu:

Anonim spunea...

Link:
http://ectr.eu/

Legea:
http://www.europarl.europa.eu/meetdoc...

European Dignity Watch:
http://europeandignitywatch.org/de/ho...

dupa legile care le vor da si dupa toate cite le-ai scris te incadrezi cu mare succes la articolul de lege care prevede internarea intr-un lagar de reeducare ca sa te invete toleranta.
nu sterge ci scrie despre nenorocirile pe care le pun la cale jigodiile vestice ca sa stie si capetele seci care viseaza mai departe cai verzi pe pereti cu binele din vest.
paginile sint in engleza.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...